Gestrest?

stresskip

stresskip

Examen

Nadat afgelopen week een examen-waardige kom en schaal in de oven kapot zijn geknald ben ik  meteen weer achter de draaischijf gegaan om nieuwe kommen te draaien. Want het is toch mijn eer te na om met een eerder gedraaide (en minder mooie, te zwaar qua gewicht, maar nét 25 cm etc)  kom het examen in te gaan. Ik wil toch echt wel laten zien dat ik nog stééds vooruit ga. En ik ga ook nog steeds vooruit. De kommen die ik deze keer heb gemaakt zijn qua gewicht prima. Mooi wijd en rond en met een, althans dat vind ik, prachtige sgraffito decoratie. Dat is een beetje mijn ding geworden, engobes maken, op het werk kwasten en dan heerlijk krassen met mijn speciale gereedschapjes.

Druk

Je kan wel zeggen dat het een drukke periode is. Eigenlijk klopt het helemaal niet dat ik, stresskip van nature, helemaal niet gestrest ben. Of in ieder geval nóg niet sgraffitogestrest ben. Het kan natuurlijk nog komen maar in het werken met klei ervaar ik zoveel ontspanning dat het eigenlijk steeds rustgevend werkt. Maar goed, je weet het maar nooit. Vanochtend heb ik nog een oven met geglazuurd werk, gestookt op 1060 graden, geopend. En vanmiddag heb ik nog een laatste oven met geglazuurd werk op 1200 graden aangezet. Examenwerk erin natuurlijk. Dit zijn dan toch echt de laatste loodjes, als deze stook mislukt………fingers crossed!

Inpakken

Morgen ga ik beginnen met al mijn werk goed schok-en stootvrij in te pakken. Woensdag gaan we ons lokaal in Gouda helemaal van onder tot boven boenen. Als dat gedaan is gaan we onze expositie inrichten. Dus alles moet mee, al het draai-en handvormwerk. Eerst richten we onze tafels in voor het mondelinge examen op dinsdag 29 mei. E worden strenge eisen aan de inrichting van de tafels gesteld. Je werk moet aan alle kanten te bezichtigen zijn door de gecommitteerden dus tutsels en frutsels mogen op die dag niet. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni is dan de expositie voor publiek en dan mogen je tafels wat losser zijn ingericht, bloemen in vazen, koekjes in een schaal, fruit in een kom etc. Leuk, ik heb er al wel zin in. Maar toch ook wel spannend, misschien toch een klein beetje stress?

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen