Geslaagd voor NKO

Geslaagd!!

Blij!

Geslaagd! Na een fijn mondeling examen,  afgesloten met een fantastisch leuke en mooie examenexpositie in onze school in Gouda , is er een niet te missen dubbel gevoel. Eigenlijk moet ik nu heel erg opgelucht en blij zijn, want ik ben geslaagd voor de 3-jarige deeltijdopleiding en ben nu officieel keramist.  Natuurlijk ben ik ook wel erg blij. Het zou wel heel raar zijn als dat niet zo zou zijn. Maar het voelt ook behoorlijk dubbel om “klaarGeslaagd!! ” te zijn.

Focus

Het hele jaar ben je gefocust op dat ene: een examencollectie maken die helemaal voldoet aan de eisen die er vanuit de opleiding aan worden gesteld maar die tevens weergeeft wie jij bent en wat jij mooi vindt. Die examencollectie maken is zeker heel goed gelukt en ik heb er heel veel plezier in gehad. Maar dan opeens is er dat stukje weemoed. Tijdens de laatste les was dat gevoel ook heel sterk. Weemoed om het feit dat je na 3 superleuke jaren niet meer naar school gaat, je ervaringen niet meer met elkaar deelt, niet meer kunt leren van elkaar en ook niet meer blij  kunt zijn voor elkaar als er iets heel moois of bijzonders is gemaakt. Dat ga ik missen, samen met de leuke klasgenoten, ik weet het zeker!mijn bouwwerk

Eigen opdrachtgever

Ook het feit dat je nu je eigen opdrachtgever bent geworden voelt een beetje ongemakkelijk.  Het leek me zo mooi, lekker bezig zijn met de dingen en materialen die je graag wilt of die je graag wilt ontdekken. Zolang je met examenopdrachten bezig was had je een kader waarbinnen je aan de slag ging: dit was de opdracht, het werk moest zo en zo groot worden, met deze klei uitgevoerd, deklaag was bekend etc. En nu ik helemaal zelf mag gaan bepalen wat ik kan en wat ik wil gaan maken voelt dat toch een beetje vreemd.

Trots

Het is nu 2 weken geleden  dat ik ben geslaagd en het enige dat ik tot nu toe heb gedaan is het atelier opruimen en mijn mooie examenstukken in de vitrinekast zetten. Ik kijk er steeds naar en ben zo trots op mijn collectie. Mijn gereedschapskoffer, die ik wekelijks achter mij aan sleurde op weg naar Gouda is leeg geruimd  en al het gereedschap heeft een plekje gekregen.  Misschien moet ik eerst maar eens de tijd nemen om te gaan ontdekken wie ik ben en wat ik kan en wil. En misschien moet de enige opdracht voor nu zijn: handen in de klei, niet moeten, alleen genieten ………..ja, dat ga ik doen!

You may also like

3 comments

  1. Zo begrijpelijk! En je hebt zo gelijk om eerst maar eens te genieten, lekker met je handen in de klei. Tenslotte waren het niet alleen drie leuke jaren maar ook drie hele drukke!

  2. Het niet meer moeten maar mogen is na drie jaar best een raar iets maar toch ook wel weer goed. Geniet maar lekker van de klei en je vrije tijd. Ik mis je enorm, lief kleimaatje xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen