Over mij

Over mij

Over mijIk ben Leah Houweling, geboren in 1955 in Hoogvliet, getrouwd met de beste man in de wereld, moeder van Joost en Tim en inmiddels ook oma van 4 schatten van kleinkinderen. 35 jaar lang was ik met heel veel liefde en passie leerkracht in het basisonderwijs. Tot het op mijn zestigste ineens klaar was en ik thuis op de bank doelloos voor me uit zat te kijken.

Omscholen

En toen was daar de mogelijkheid om iets anders te gaan doen. Dat wat ik niet voor mogelijk had gehouden gebeurde, er ging een deur open, ik kreeg een nieuwe kans! Op je zestigste uit een diep dal klimmen en je omscholen, opeens leek het haalbaar!

NKO

In 2015 ben ik heel enthousiast begonnen aan de 3-jarige beroepsopleiding Keramische technieken in Gouda: mijn nieuwe liefde was geboren. Heb je eenmaal met je “handen in de klei” gezeten, dan ben je verkocht. Het gevoel vanuit het “niets”, dat bolletje klei, iets te maken, het scheppen, het creëren, is geweldig.

Bovendien, het helemaal op jezelf teruggeworpen zijn, uit het nu stappen en je focus op de samenwerking van je handen en de klei, zucht………..het is bijna therapeutisch.

logboeken

In 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding. In “ons atelier” werk ik samen met Cliff Pinchetti, mijn man en leerbewerker én met mijn zusje Kirstain Houweling, goud-en zilversmid. Het is fijn om er met elkaar te zijn, je hebt belangstelling voor elkaars werk, je leert van elkaar en inspireert elkaar.

Kleinschalig

Ik heb 2 draaischijven en geef les in kleine groepjes: draaien én handvormen. Ik vind het fijn om het kleinschalig te houden, zo is er tijd om individuele aandacht te geven. Ook vind ik het heerlijk om mezelf verder te ontwikkelen in het draaien en handvormen én het glazuren van mijn werk. Er valt nog elke dag zoveel te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen